.

Det sämsta jobbet i världen måste vara busschaufför för Åhusbussarna, speciellt de som går till Furuboda. Herregud, det är ju som en sardinburk.

Apelsinskal.

Så har man kommit hem från skolan^^ Fast det var väl helt okej idag, räknetimme (hostsittaochritatimmehost), kulturhistoria och gympa. Inte så mycket att säga om det egentligen xD
herpderp random shit<3

Don't mess with Angleterre

Nu har jag äntligen fattat hur man lägger till videos i inläggen~ Hoho, kolla nu, om ni inte har gjort det.
Gör det även om ni har det, förresten<3

<3

The Parselmouths~<3

Hooray

Det är så underbart att åka inlines~~ seriöst, det måste vara en av mina favoritsysselsättningar, det är bara så synd att jag gör det så sällan, jag glömmer alltid bort hur underbart det är xD

Mischief managed

Sååå vart det skola igen, fast det är okej, eftersom måndagar är den bästa skoldagen (och eftersom vi har studiedag imorrn~). Fortfarande helt HP-insnöad, men inte så farligt att jag inte kan sy hetaliacosplay på textillektionerna xD. Jag ska cosplaya Remus och Severus. Helt klart<3
Hohoho... idag ska jag få tillbaka min garderobsdörr QuQ<3

Feminism

Jag ligger här och kollar runt på lite allt möjligt, speciellt en uppsjö feministiska bloggar. Och jag blir så jävla förbannad. På alltihop, på alla som diskriminerar och alla som inte fattar att jämnställdhet är viktigt och bra för både män och kvinnor!
Enligt mig så, visst, en kvinna är en kvinna och en man är en man, vi har olika kön som har olika funktioner, och vi är mer lämpade till vissa saker än till andra. Dock beror det ofta väldigt individuellt vad man är bra på och inte, och mindre på könet.
Alla människor borde ha lika förutsättningar för livet, det ska inte spela någon roll hur man ser ut, vad man har på sig eller vilket kön man är. En man ska kunna gå i kjol om han vill, en kvinna ska kunna gå topless om hon vill.
Jag blir ännu mer förbannad med tanke på vad det står om våldtäckter och sexuella trakasserier. Män är väl för fan inte djur som inte kan behärska sig?! Man ska kunna gå omkring i hur jävla kort kjol man vill utan att det ska ses som 'förmildrande omständigheter' eftersom det kan egga mannens sexuella drifter! Man ska fan kunna gå omkring naken!
Efter mitt lilla rageanfall kan jag iallafall glädja mig åt Danmarks första kvinnliga stadsminister sitter på plats! Det går ändå framåt mot jämnställdhet, även fast det är långt kvar.

<3

Sitter och kollar på Harry Potter and the Order of the Phoenix med Sofia, och fangirlsquealar varje gång jag ser Remus och/eller Sirius >.>' x'D det här är inte bra för min mentala hälsa~

Wikipedia - Urbex


Nedlagd industri i Ljungaverk 2001.

Urban exploration (Urbex eller UE) är en subkultur där utövarna vill utforska ofta låsta eller på annat sätt stängda delar av byggnader, byggnadskomplex eller underjordiska system. 1986 grundade tre tonåringar i Melbourne i Australien gruppen The Cave Clan, som bland annat grundligt har utforskat stadens kloaker. Termen ("Urban Exploration") myntades dock först 1996 av kanadensaren Jeff Chapman, mer känd undeer pseudonymen Ninjalicious (död i cancer 2005)


Utövande

Syftet med UE beskrivs ofta som att få uppleva något utöver det vanliga och vardagliga. Det finns inom vissa delar av UE en hederskodex att om man behöver forcera en dörr eller ett lås ska det göras så omärkligt som möjligt, både av hänsyn till ägaren, byggnaden och till andra upptäckare. Det är vanligt att man inte publicerar platser offentligt, på grund av förstörelse och klotter. Det är dock inte alla som håller sig till denna hederskodex. Typiska besöksmål för UE är övergivna byggnader, fabriker, bergrum, tunnelsystem och liknande som inte längre anses ha något ekonomiskt värde, men man utforskar även icke övergivna verksamheter som till exempel tunnelbanesystem och militära anläggningar. Genom att fråga äldre personer i lokalbefolkningen kan upptäckarna hitta besöksmålen och även få tips om var ingångarna befinner sig.

Många UE-utövare fotograferar de miljöer de tar sig till och lägger upp bilderna på Internet, vilket bidrar till att inspirera andra grupper av UE-utövare. UE innebär olika risker, både fysisk fara och möjlighet till gripandet och straff och de flesta UE-utövare är noga med anonymiteten på bilderna och uppträder (om de själva är med på bilderna) ofta maskerade.

Urban exploration skall inte förväxlas med industriell arkeologi. Utövare av sådan tar vanligen avstånd från UE eftersom verksamheten ofta inte är laglig.

Säkerhet

Många gamla övergivna platser innehåller många faror som bland annat instabila strukturer, osäkra golv, asbest, kolmonoxid, koldioxid och i vissa fall utsatta elledningar.

Asbest är en långsiktig hälsorisk för urbana utforskare, tillsammans med inandning av bland annat föroreningar från mögel, döda djur och avföring. De som utövar/håller på med UE, använder ofta andningsskydd för att minska denna fara. Många öde platser används ibland av missbrukare, vilket oftast lämnar kvar trasigt glas och använda kanyler.

Det händer att utövare skadar sig och i vissa fall omkommer under utövandet.

Urban Exploration i Sverige

I Sverige är UE-kulturen mestadels centrerad kring orter med större underjordiska system. I Stockholm har det särskilt handlat om Stockholms tunnelbanenät. I och med att detta blivit utforskat och/eller mer svåråtkomligt har upptäckarna sökt sig till mindre bruksorter. Övergivna militärinstallationer och nerlagda sjukhus är populära mål.

Vanliga besöksmål

  • Övergivna byggnader, till exempel fabriker och ödehus
  • Bortglömda städer och områden
  • Sjukhus
  • Hotell
  • Nöjesparker
  • Tunnelsystem, till exempel tunnelbana och gemensamhetstunnlar
  • Kloaker; dagvattentunnlar och avloppssystem
  • Militära anläggningar och områden
  • Bergrum
  • Skyddsrum
  • Radiomaster

Juridiska aspekter

Att utöva UE innebär i många fall att upptäckaren gör sig skyldig till brott, till exempel olaga intrång och skadegörelse. Om intrång sker på en militär anläggning kan brottsrubriceringen komma att utökas, eftersom det då kan röra sig om intrång på ett skyddsobjekt.


Pingvin och kyckling

Godis är äckligt.
Seriöst, varför kan man inte inse det innan man köper det? Man mår illa, har spykänslor och äckliga tänder, äcklig andedräkt och läskiga tänder. Blörk. Och så fick man en blå tunga på köpet, derp xD
Jaja, nu ska jag fortsätta titta på tv, sen ska jag möblera lite och slipa min garderobsdörr, så jag kan sätta uå en spegel på den~

Listgrejs

Okej, jag har tråkigt, sååååå.....

10 SAKER OM MIG
1. Är du singel - Nope
2. Är du lycklig - Ganska, ja
3. Är du uttråkad – mhm
4. Är du ledsen – inte speciellt~ 
5. Är du italienare - nope
6. Är du gravid – nope
7. Är du full – nope~ 
8. Är du en cooling – ohja~
9. Är du från Irland - inte särskilt
10. Är dina föräldrar fortfarande gifta - nope

8 SAKER OM DITT KÄRLEKSLIV
1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet –Jodå, kanske det?
2. Har du nånsin blivit sårad – Jodå
3. Har du nånsin tänkt på en och samma kille flera gånger under natten innan du somnade – Det har nog hänt, men det var längesen jag tänkte på killar >.>'
4. Har du gillat en kille utan att berätta det för honom - Japp
5. Har du kysst någon inom de senaste tre veckorna – Japp~ 
6. Har du haft en hemlig beundrare – Dunno
7. Är du kär – Jepp<3
8. Vill du gifta dig i framtiden – Vet inte... beror helt på. Men jag är inte speciellt sugen på det^^


10 SAKER MED TVÅ ALTERNATIV
1. Kärlek eller lust - Kärlek
2. Hår eller ögon - Ögon
3. Katt eller hund - Både och
4. Några få bästa vänner eller flertalet "vanliga" kompisar – ....vet inte...
5. TV eller Internet - Internet
6. Coca-cola eller Pepsi – Dpelar ingen roll... 
7. Vild utekväll eller en romantisk hemmakväll – om man räknar konvent som utekväll, så^^
8. Pengar eller lycka - Lycka
9. Dag eller natt – Morgon och kväll
10. MSN eller mobil - Mobil

10 "HAR DU NÅNSIN...."
1. Varit tillsammans med någon fast inte gillat den - Nej
2. Brutit ett ben - Nope
3. Gjort nåt du ångrar – Jodå
4. Sprungit angeredsbron – ?
5. Ljugit för någon du tycker om - Inte vad jag kommer ihåg.
6. Ätit en hel tårta - Nej
7. Gjort bort dig offentligt - Mmm
8. Velat bli tillsammans med ditt ex igen – Har inga ex^^
9. Gråtit när ett husdjur dog – Ja...
10. Velat försvinna – Jodå


>3<

...........Sirius x Remus <3
Fuck, I'm caught.

Konst

Eftersom ettorna är på läger, och treorna har projektarbete, så hade vi inte vanliga lektioner igår eller idag~ Vi i bild- och formklassen har vart på Museér, igår på Moderna museét i Malmö. Det var väl intressant, antar jag, och det var ganska kul att höra om alla tavlor, konstnärer och ismer.
Efter att vi varit på museét fick vi skutta omkring i Malmö bäst vi ville några timmar, så jag och Miriam smet in på Shock, Science-fictionbutiken (där vi snackade med awesomea Nene Ormes, författare som jobbar där), Någon second-hand butik och andra ställen som jag inte kommer ihåg.
Idag var vi på museét i Kristianstad, som jag inte kommer ihåg vad det heter (och inte orkar jag googla det heller) och tittade på fler tavlor, mer nutida konst. Vi fick också göra ett par övningar, prata om någon av tavlorna och göra ett eget konstverk.

HurrDurrr~~

Hej hopp
Är fortfarande extremt Harry Potterpepp, jag skyller på Miriam >.>' <3
Såå... uppenbarligen ska jag cosplaya Remus och Severus (från när de gick på Hogwarts).... någon gång x'D men whatever, det hade vart kul iallafall~
Söta små marodörer~<3

Harry Potter

Jag är lite obsessed atm.
The Remus Lupins
The parselmouths
Draco and the Malfoys.

RSS 2.0